top of page

Du missar väl inte årets stipendieutdelning?


När? Fredagen den 13 oktober klockan 16.00

Var? Klippans Konsthall, Storgatan 9 i Klippan


Vi ses!


/MRI


Nu är det åter dags att nominera din favorit till 2023 års stipendie om 25.000 sek från Magnus Ragnvid Insamlingsstiftelse.


Från 14 juli till 10 september kan du nominera dig själv eller någon du tycker förtjänar ett stipendium.


Vi söker HBTQIA+-personer eller organisationer mellan 16 – 25 år, bosatta och verksamma i Skåne inom konst, kultur och musik.


Är det du eller någon du känner? Nominera här på hemsidan under "NOMINERA"!


Den 13 oktober delas stipendiet ut tillsammans med Klippans Kommun på Klippans Konsthall.


/Magnus Ragnvid Insamlingsstiftelse


Uppdaterat: 29 juni

Årets stipendiat är Lucas Schönefeld, artist och låtskrivare, 17 år från Helsingborg.Hej och grattis Lucas! Vad är ditt pronomen?

Mitt pronomen är han/honom.


Vem är du?

Jag är enligt mig en helt vanlig kille som älskar musik. Jag är 17 år och går på Rytmus i Malmö med inriktning, singer-songwriter . Jag har hållit på med musik sedan jag kunde prata och har stått på olika scener sedan jag var 9 år.


Beskriv dig själv med tre ord.

Stark, kreativ och ärlig.


Vad kände du när du fick veta att du blivit utvald till att få stipendiet?

Jag blev helt chockad eftersom jag inte hade någon som helst aning om att jag blivit nominerad. När jag förstod vad det innebär och och att just jag vann blev jag hedrad och kände mig tacksam. Tacksam att jag har stöttande människor runtomkring mig. Tänk att jag ses som en förebild för andra, bara för att jag är mig själv.


Vad har du för planer den närmsta framtiden och ditt skapande / din musik?

Just nu är mina första planer att jag ska klara av att gå färdigt min gymnasieutbildning, på Rytmus i Malmö. Jag har halva min utbildningen kvar. Sedan vill jag ju hålla på med musik, antingen som låtskrivare, producent eller sångare. Jag har inte alltid trott på mig själv lika mycket som min familj har gjort men jag vet att det är inom musikbranschen jag vill hålla på med.


Hur har musiken och ditt skapande påverkat dig och tagit dig genom de tuffaste perioderna i ditt liv?

Musiken har varit en stor del av mitt liv och hjälp mig genom olika situationer. Ännu mera när jag var yngre. Den var min bästa vän som alltid fanns där. När jag var ledsen, glad, arg, lycklig sjöng och dansade jag. När jag var yngre kunde jag inte riktigt vara stilla eller tyst och det gjorde att många tyckte att jag tog för mycket plats och valde då att inte vara mina vänner. Och jag följde inte normen för hur en kille skulle bete sig eller göra eller se ut för den delen. Jag var inte som de andra, typiska fotbollskillar. Min familj har alltid pushat mig att våga vara mig själv och inte ändra på mig , inte för någon.

Min farmor som dog nu i maj var mitt största fan. Hon berättade alltid för mig hur fantastisk jag var. “Min farmor sa alltid, Var stolt över dig själv för det är alltid jag!”


Vem eller vilka artister inspireras du av?

Jag inspireras inte av någon särskild artist utan jag inspireras av olika genre och texter. Sen finns det ju många artister som tex Sam Smiths öppenhet gällande sitt artisteri.


Vad skulle du vilja säga till de, som precis som du, kämpar eller kämpar med mobbning?

Du är inte konstig! Den enda du måste vara sann mot är dig själv. Jag vet att det är tufft att våga sticka ut och det är skrämmande men du är inte ensam. Det finns fina människor.


Hur ska du använda summan om 25.000 kronor?

Jag tänkte investera i mig själv och köpa några nya instrument, mikrofon, aktier. Mina föräldrar har alltid skrapat ihop pengar för att kunna ge mig möjligheten till att skapa min egen musik så det känns skönt att kunna betala för mig själv.

bottom of page